Wie ben ik

Psycholoog, getrouwd en moeder van drie kinderen.

Wat doe ik graag

Ik doe veel leuke dingen met mijn kinderen. We wonen vlakbij het strand, dus we zijn veel buiten. Ik ga graag op reis met mijn man en ben dol op koken, ook samen met de kinderen.

Mijn achtergrond

Ik heb psychologie gestudeerd en daarna een aantal verschillende wegen bewandeld. Zo heb ik in de informatisering bedrijfsprocessen geanalyseerd en projecten aangestuurd. Vervolgens ben ik mijn idealen gaan opzoeken en aan de slag gegaan voor een milieuorganisatie. Ik heb ook nog gewerkt als personeelsadviseur. Sinds een aantal jaren zet ik me ook in voor een school voor kinderen met een lichamelijke handicap. Ik houd me bezig met het binnenhalen van sponsoring voor extra hulpmiddelen en projecten voor deze school. Sinds 2006 zet ik me fulltime in voor de Stichting KEC. Via een heel grote omweg ben ik nu terug bij mijn oorspronkelijke doel: kinderen helpen om stevig in het leven te staan.

Zippy voor mij

Met het Zippy-programma kun je heel veel bereiken, omdat het gebruik maakt van het systeem van de klas en daardoor staat het heel stevig. Het past in een tijd waarin kinderen steeds vroeger op zichzelf komen te staan. Het programma is niet gericht op sociaal wenselijk gedrag. Geen juf die vertelt dat je altijd alleen maar aardig moet zijn. Het programma biedt veel meer ruimte. Ik heb ervaren dat leerkrachten merken dat kinderen die de Zippy-lessen volgen beter kunnen verwoorden wat ze voelen en ook beter in staat zijn om zelf problemen op te lossen. Het is alles behalve een ego-centrisch programma, want het benadrukt heel sterk dat je goed moet kijken en luisteren naar de ander. Er is dus altijd sprake van tweerichtingsverkeer.

Wat ik door Zippy geleerd heb, hoe ik het onderwerp verlies en verandering met onze kinderen bespreekbaar maak. Van huis uit heb ik dat niet meegekregen. Ook het Zippy-stappenplan voor het het oplossen van ruzies passen wij hier thuis regelmatig toe, bij kleine en grote conflicten.