Wie ben ik

Psycholoog/psychotherapeut en moeder van drie kinderen. 

Wat doe ik graag?

Ik ben graag buiten en dol op motorrijden. Ik reis veel, vind het heerlijk om uit te gaan en ben het liefst bij mensen.

Mijn achtergrond

Ik heb de pedagogische academie gedaan en vervolgens een tijdje in het onderwijs gezeten. Twintig jaar geleden heb ik de studie psychologie afgerond en daarna heb ik de externe communicatie bij bedrijven gedaan. Sinds 1998 ben ik geregistreerd psychotherapeut, gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie.

Zippy voor mij

Het trainingsprogramma van Zippy is voor mij heel herkenbaar. Als psychotherapeut leer ik mensen om te gaan met zaken zoals verlies en relatieproblemen door erover te praten. Het is mijn overtuiging dat wat werkt voor volwassenen, ook werkt voor kinderen. Daarom vind ik het heel positief dat kinderen door Zippy op heel jonge leeftijd leren de balans te vinden.

Zippy heeft twee belangrijke regels die mij bijzonder aanspreken: de eerste is dat je zelf oplossingen moet zoeken waardoor je je beter gaat voelen en de tweede is dat je jezelf niet pijn mag doen en een ander ook niet. Ik probeer de beginselen van Zippy ook toe te passen door mezelf regelmatig de vraag te stellen: wat kan ik zelf doen om me beter te voelen?

Vroeger ben ik als kind op school gepest. Niet heel lang en niet heel veel, maar ik heb er later wel last van gehad. Mijn moeder zei me alleen dat ik erboven moest staan. Dat zorgde ervoor dat ik mijn emoties wegdrukte. Als ik toen de methode van Zippy gekend had, had ik geleerd te vertellen hoe ik me voelde en had ik om hulp kunnen vragen.